AKTUÁLIS


Ők készítenek idén BalatonBort

A kizárólag Olaszrizlingből készített bor egységes arculati formában kerül kereskedelmi forgalomba: egységes címke, dizájn, palack és csavarzár. A Balatoni Kör és a Rizling Generáció vállalja, hogy a márkanév használati díját a termék kommunikációjára és marketingjére fordítja.
Írta: Borigo


A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, amelyet bárki készíthet, aki megfelel az alábbi feltételeknek: alkoholtartalma 11,5-12,5% között marad, maradékcukor tartalma maximum 4 g/l, az erjesztés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordóban történik, jellemzőek rá a friss, de fajtajelleges aromák, illatos fajtákra jellemző karaktert kerülve, az érlelés minimum 4 hónap (palackozás előtt), az érlelés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordóban történik és végül, a forgalomba hozatali kategória a Balaton OFJ.

A bírálat a fentiekhez hasonló, szigorú szabályok szerint történt. A zártkörű bírálat zsűritagjai Tóth Adrienn, Bálint László, Sánta Zoltán és Harmath Csaba voltak.


Fotó: Kóstolom.hu


A bírálat eredményeként idén 24 pince készítheti el a BalatonBort, amelyet saját kereskedelmi csatornájukon tudnak majd értékesíteni:

• Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet
• Búzás Borok
• Cseh családi pincészet
• Cse-Ki-Bor Pince
• Dobosi Pincészet
• Effendy Pincészet
• Garamvári Szőlőbirtok
• Gergely Borház
• Gyukli Pince
• Istvándy Pincészet
• Jásdi Pince Borház
• Koronczai Pincészet
• Laposa Birtok
• Pócz Pincészet
• Rádpuszta Szőlőbirtok
• Reitner Pince
• Sabar Borház
• Söptei Pince
• Szabó és Fia Borpince
• Szeremley Birtok
• Tagyon Birtok Baráti Társaság
• Váli Pince
• Veszprémi Pince
• Vesztergom Pince


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Ők készítenek idén BalatonBort

A kizárólag Olaszrizlingből készített bor egységes arculati formában kerül kereskedelmi forgalomba: egységes címke, dizájn, palack és csavarzár. A Balatoni Kör és a Rizling Generáció vállalja, hogy a márkanév használati díját a termék kommunikációjára és marketingjére fordítja.
Írta: Borigo


A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, amelyet bárki készíthet, aki megfelel az alábbi feltételeknek: alkoholtartalma 11,5-12,5% között marad, maradékcukor tartalma maximum 4 g/l, az erjesztés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordóban történik, jellemzőek rá a friss, de fajtajelleges aromák, illatos fajtákra jellemző karaktert kerülve, az érlelés minimum 4 hónap (palackozás előtt), az érlelés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordóban történik és végül, a forgalomba hozatali kategória a Balaton OFJ.

A bírálat a fentiekhez hasonló, szigorú szabályok szerint történt. A zártkörű bírálat zsűritagjai Tóth Adrienn, Bálint László, Sánta Zoltán és Harmath Csaba voltak.


Fotó: Kóstolom.hu


A bírálat eredményeként idén 24 pince készítheti el a BalatonBort, amelyet saját kereskedelmi csatornájukon tudnak majd értékesíteni:

• Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet
• Búzás Borok
• Cseh családi pincészet
• Cse-Ki-Bor Pince
• Dobosi Pincészet
• Effendy Pincészet
• Garamvári Szőlőbirtok
• Gergely Borház
• Gyukli Pince
• Istvándy Pincészet
• Jásdi Pince Borház
• Koronczai Pincészet
• Laposa Birtok
• Pócz Pincészet
• Rádpuszta Szőlőbirtok
• Reitner Pince
• Sabar Borház
• Söptei Pince
• Szabó és Fia Borpince
• Szeremley Birtok
• Tagyon Birtok Baráti Társaság
• Váli Pince
• Veszprémi Pince
• Vesztergom Pince


« Vissza az előző oldalra